Nyår på franskt vis

Gott Nytt År önskar hela teamet på Brasserie Makalös. För att fira in det nya året är veckans recept inget mindre än en Champagne cocktail. Året har varit allt annat än vad vi förväntat oss men vi tog oss igenom det tillsammans. Vi vill tillbringa en skål och ett stort tack till både personal och gäster. Utan er hade vi inte funnits kvar. Ni har fortsatt att stötta oss även om det så varit på distans. Vi är er evigt tacksamma.



Gott Nytt År!

Gott Nytt År och god fortsättning önskar hela teamet på Brasserie Makalös. Ta hand om er ❤️

Recept

Recept framtaget av vår Sommelier Max.

DU behöver:

French 75
Per glas
3cl citronjuice
1cl sockerlag
3cl gin
Bubbel (champagne eller annan mousserande

Gör så här:

1. Häll alla stilla ingredienser i glaset.
2. Rör snabbt om med en lång sked.
3. Fyll upp med önskad mängd bubbel.

Går utmärkt att förbereda en större sats i en karaff och ha kylt för att sen servera när det passar. Öka bara mängden stilla ingredienser till så många ni vill göra, smaka av för balans.