Salade de homard

En älskad förrätt på vår meny som kan serveras vid alla olika slags tillfällen. Rätten har funnits med på menyn sedan vi slog upp våra dörrar år 2015 och har tack vare sin populäritet fått stanna kvar.

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.87). Önskar du att köpa boken? Det löser vi. Maila: repetion@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Du behöver:

4 Kokta humrar
100 g Smör
2 Bitar stjälkselleri
1 Citron
Olivolja
8 cocktailtomater
1 Knippe körvel
1 Knippe dill
Aioli
Salt

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier: Vitt vin från Loire

Gör så här:

1. Klipp upp humrarna och plocka ut all kött. Det går lika bra att dela dem och servera direkt ur skalet.

2. Bryn smöret och låt svalna lite.

3. Skiva sellerin tunt med en sparrisskalare och blanda med en skvätt citronsaft, olivolja och lite salt.

4. Dela tomaterna, plocka körvel och dill fria från stjälkarna och blanda de med sellerin.

5. Arrangera snyggt på tallriken och häll sist på det brynta smöret. Servera med aioli och lite nybakat bröd.