Salade de langouste

Veckans recept är denna gång en fräsch och god förrätt som definitivt blir en färgklick på matbordet. Den är lika fantastisk att titta på som den är att äta. Låt oss presentera Salade de langouste!

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Sauvignon Blanc från Touraine

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.188).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Du behöver:

2 kokta languster
2 endive rosé eller liknande
2 avokador
8 cocktailtomater
1 grapefrukt
1 citron
Några droppar olivolja
Salt och peppar
4 djupa tallrikar

Gör så här:

1. Lägg salladsbladen i botten på tallrikarna.
2. Dela avokadorna, gröp ur skalet och skär i kuber som du fördelar på salladen.
3. Dela tomaterna och lägg i tallrikarna.
4. Filea grapefrukten.
5. Dela langusterna och fördela benen på tallrikarna.
6. Dela och skiva langustköttet, varva langust, grapefrukt, langust osv.
7. Pressa citronen och droppa olivolja över, salta och peppra.