salami aux truffes

Välkommen till veckans recept. Denna vecka bjuder vi på Tryffelsalami. En riktig delikatess om ni frågar oss. Fungerar alldeles utmärkt som en förrätt eller som ett lyxigt snack. Vi lämnar i vanlig ordning fantasin till er. Bon Appétit!

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Côtes-du-Rhône

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.143).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Du behöver:

Cirka 30 skivor tryffelsalami
500 g skalade jordärtskockor
Cirka 3 dl mjölk
Cirka 3 dl vatten
1/2 dl grädde
100 g macadamianötter
12 cocktailtomater
4 levainbröd
Citronsaft
Olivolja
Flingsalt
Socker
1 knippe färska örter
Tryffel efter smak

Gör så här:

1. Lägg jordärtskockorna i en kastrull. Fyll på med mjölk och vatten så det täcker. Koka på medelvärme tills de är mjuka.
2. Häll av vätskan och mixa jordärtskockorna.
3. Tillsätt lite grädde i taget när du mixar jordärtskockorna tills du får en slät kräm och önskad konsistens. Smaka av med salt och citronsaft, låt svalna.
4. Rosta macadamianötterna i het stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna. Lägg dem i en påse tillsammans med lite salt och krossa dem med till exempel undersidan av en kastrull.
5. Vänd tomater snabbt i en varm panna tillsammans med olivolja, salt och lite socker.
6. Arrangera allt fint på en tallrik. Granera med valfria örter och färsk hyvlad tryffel.

Serveringsförslag: Servera gärna tillsammans med levainbröd, olivolja och flingsalt.