Salade landaise

Solen skiner och det börjar äntligen att kännas som vår i Stockholm. Det är ca 10 grader i luften och omvärlden känns inte så himla grå längre. Helgen väntar runt hörnet och vi känner för att dela med oss av ett fantastiskt recept. Ett recept som passar sig likaväl till helgen som till vardagen, och som förstärker de vårkänslor som sakta men säkert börjar att ta överta kroppen. Bon Appétit!

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Frankrikes husvin, Malbec från Cahors.

Vi drömmer om att fransmän bara dricker viner från bourgogne och Bordeaux. Men så är inte fallet. Fransmäns vardagsvin kommer från Cahors. Där gör dom oftast vin på druvan Malbec. Malbec är mer känt för oss svenskar som en argentinsk druva.

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.197).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Du behöver:

100 g skivad rökt ankbröst
100 g magmuskel från anka'50 g gåsleverterrin
200 g blandad sallad
100 g bifftomater
50 g kokta haricots verts
50 g cornichoner (gurka)
1 dl rostade valnötter
1/2 dl olivolja
2 msk tryffelvinäger
Salt & peppar

Gör så här:

1. Fördela salladen på fyra tallrikar.
2. Ta de tunt skivade rökta ankbrösten och fördela längs kanterna på tallrikarna.
3. Dela magmuskeln i grova bitar och bryn lätt, fördela de varma bitarna över salladen.
4. Dela tomaterna och fördela dem med bönor, cornichoner och valnötter över salladen.
5. Avsluta med lite olivolja och vinäger, salt och peppar.
6. Toppa skapelsen med en skivad gåslever.

Serveringsförslag: Gott med baguette