Bavette à l’échalote et frites maison

Denna vecka inträffar fars dag och det vill vi fira med ett recept som alla pappor därute förhoppningsvis kommer att älska. Veckans recept är en lyxig huvudrätt som inte är alltför tidskrävande och som får smaklökarna att dansa av tillfredställelse. Bon Appétit!

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Gigondas från Rhône

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.163).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Du behöver:

600 g flankstek
3 msk olivolja
600 g potatis
300 g schalottenlök
2 dl rödvin
1 msk kalvfond
5 dl frityrolja
salt & peppar

Gör så här:

1. Pensla köttet med olivolja, låt det ligga tills det håller rumstemperatur.
2. Skala potatisen och skär i cirka 5 mm tjocka skivor. Torka
av och förfritera några minuter, ta upp och låt vila på hushållspapper.
3. Skala och strimla löken, bryn i olivolja. När den blir glansig, häll på vin och fond, smaka av med salt och peppar. Ta av spisen.
4. Grilla hela köttbiten 3 minuter på var sida.
5. Ta upp och låt köttet vila några minuter. Strimla löken och lägg på köttet, ställ i ugn i 150 grader i fem minuter medan du slutfriterar pommesen.