SAINT-JACQUES MARINÉES

Veckans recept är en fransk klassisk förrätt. En förrätt som alltid går hem och där du inte behöver spendera flera timmar i köket för att tillaga. Kan det bli bättre?

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Pinot gris från Alsace

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.101).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

DU behöver:

12 pilgrimsmusslor
1 msk salt
1 msk socker
1 citron
20 g odlad störkaviar (eller liknande)
1 msk olivolja'
örter till garnering
peppar från kvarnen

Gör så här:

1. Blanda salt och socker, strö över pilgrimsmusslorna och låt stå i 15 minuter.
2. Under tiden skivar du upp citronen och plockar lite örter till garneringen.
3. Skölj av pilgrimsmusslorna och torka av dem på hushållspapper.
4. Grilla musslorna i cirka 20 sekunder på var sida i grillpanna på hög värme.
5. Lägg upp citronskivorna med en mussla på varje, garnera med kaviar .
6. Avsluta med lite peppar från kvarnen och ringla lite olivolja på toppen.