SAINT-JACQUES MARINÉES
Veckans recept är en fransk klassisk förrätt. En förrätt som alltid går hem och där du inte behöver spendera flera timmar i köket för att tillaga. Kan det bli bättre?
Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:
Pinot gris från Alsace
Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.101).
Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.
DU behöver:
12 pilgrimsmusslor
1 msk salt
1 msk socker
1 citron
20 g odlad störkaviar (eller liknande)
1 msk olivolja'
örter till garnering
peppar från kvarnen
Gör så här:
1. Blanda salt och socker, strö över pilgrimsmusslorna och låt stå i 15 minuter.
2. Under tiden skivar du upp citronen och plockar lite örter till garneringen.
3. Skölj av pilgrimsmusslorna och torka av dem på hushållspapper.
4. Grilla musslorna i cirka 20 sekunder på var sida i grillpanna på hög värme.
5. Lägg upp citronskivorna med en mussla på varje, garnera med kaviar .
6. Avsluta med lite peppar från kvarnen och ringla lite olivolja på toppen.