Opera artister

Våra opera-artister

Medverkande på våra operakvällar

Se specifik dag för att se vilka som sjunger för er just den kvällen ni kommer.

 

Emilia Feldt
Sopran.
Emilia är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och sjungit på scener såsom Kungliga operan, Folkoperan, Läckö slottsopera mfl. Utöver hennes nationella karriär har hon även varit verksam internationellt såsom operaföreställningar och konsertturnéer i Kina, Schweiz, Tyskland, Polen m.fl.
Hennes repertoar stäcker sig ifrån tidig barock till modernt och i hennes framförande är alltid tolkningen och budskapet av stycket centralt. “Emilia sjunger med hjärtat”
De senaste året så har Emilia sjungit på Armens 500års jubileum, olika jubilieum i stadshuset med kungliga åhörare samt en konsertserie på Halwyllska Palatset.
Närmast studerar Emilia för huvudrollen i ett operaprojekt som varit försvunnit sen andra världskriget som sätts upp på Berlins opera.

 

Annie Fredriksson
Mezzosopran.
Annie tog examen vid Royal College of Music i London 2013. Hon började sin karriär med med ett inhopp som Cherubino i Figaros bröllop på Glyndebourne-festivalen, samma roll sjöng hon även på Norrlandsoperan 2015 och på Läckö Slott sommaren 2019.
Hon har också sjungit Annio i Titos mildhet på Malta, Mary i Silverskeppet på Vadstena slott, Zaida i Turken i Italien på Läckö slott och Sesto i Händels Julius Cesar på Teatr Wielki i Poznán. Tillsammans med Piteå Kammaropera har hon spelat Gabrielle i Boris Christ och Eva Rausing i Stilla min eld.
På Malmö Opera har hon spelat Rövarflickan i Snödrottningen, Venus i Orfeus i underjorden samt Dorabella i Così fan tutti. Hösten 2022 spelar hon Dorabella på Uppsala Stadsteater under ledning av Folkoperan.

 

Richard Hamrin
Baryton
Richard är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Han har belönats med ett flertal stipendier och priser så som Stadsbudskårens Kulturpris, utmärkelsen ”Nytt Ansikte” av Teaterordern TSO, samt stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien, och Drottningholms Slottsteater.
Richard har stått på scener som Kunliga Operan, Folkoperan, Wermlandsoperan m.fl.
Under våren 2022 spelade han Guglielmo i Così fan Tutte vid Folkoperan i Stockholm
Nu i höst så spelar han den utsålda enmansföreställningen Klaus Nomi på Kungliga Operan.

 

Angela Petré
Angela Petré, lyrisk sopran, elev av Hovsångare Björn
Asker. Utbildad vid Adolf Fredriks Musikklasser,
Stockholms Musikgymnasium och Musikhöjskolen i Frederiksberg. Uppträtt i roller som Pamina i Trollflöjten, Saffi i Zigenarbaronen och anlitas flitigt som solist på konserter och mässor runt om i landet däribland Opera På Skäret, Wermland Opera och Säffleoperan.

 

Gustaf Henriksson
Pianist.
Utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och tog examen år 2008.
Idag är Gustaf verksam som pianist, arrangör och kapellmästare och har medverkat vid många konserter, event och spännande sammanhang såsom TV-programmen Skavlan, Alla tiders hits, Luciamorgon, sommarprogrammet Allsång på skansen och inför en miljonpublik spelat i programmet årets julvärd 2019 i SVT.

 

Yvette Les Fesses
Yvette Les Fesses är en glamourös, förförisk och parant show lady.
En svensk burlesklegend som gärna blandar kroppspossitivitet och feminism med glamour och fräck elegans.
Yvette är även en internationell burleskstjärna har bland mycket annat blivit utnämnd till Queen of classic Burlesque vid Amsterdam Burlesque Awards.
Vid sidan av scenen är Yvette en omtyckt lärare i burlesk på Layali Dansakademi där hon är ett språkrör för burlesk genom att sprida sina kunnskaper till nya och etablerade artister.
Yvette & The Assets är en Stockholmsbaserad burlesktrupp som leds av Yvette Les Fesses, som är truppens koreograf och konstnärliga ledare.