Äggtoddy

Välkomna till veckans recept. Solen skiner och de flesta av oss får avnjuta långledighet tack vare den efterlängtade påsken! Påsken till ära blir det en favorit i repris och på begäran bjuder vi denna vecka på vår makalöst goda äggtoddy. 🐣

Glad påsk!

Glad påsk önskar hela teamet på Brasserie Makalös 🐣

Receptkälla

Recept framtaget av vår fantastiska sommelier Max

Du behöver:

4 ägg
8 msk brun råsocker
1 tsk vaniljsocker
8 dl mjölk
8 cl cognac
8 cl mörk rom
Mald/riven muskotnöt
Mörk choklad med smak av apelsin
Ev lite spelsinzest

Gör så här:

1. Vispa äggulor, råsocker och vaniljsocker så det blir fluffigt. Använd gärna elvisp.
2. Värm upp mjölken. Den ska inte kokas.
3. Blanda cognac och rom
4. Blanda samman den varma mjölken, spriten och äggblandningen. Vispa så att det bildas ett skum.
5. Häll upp äggtoddyn i stora vinkupor eller alternativt i större cognacskupor.
5. Toppa med lite riven/mald muskot, riven apelsinchoklad samt eventuellt lite apelsin zest.

Serveringsförslag: Garnera med en klick mjuk maräng på äggtoddyn.