BELLE ENTRECÔTE CAFÉ DE PARIS

Veckans recept är denna gång en huvudrätt. Perfekt för den som älskar både kött och det franska köket.

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.69).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Passande tilltugg rekommenderad av vår sommelier:

Röd Bordeaux - Gärna från Medoc (medoc är en apellation i Bordeaux)

Du behöver:

1 grillkock
800 g prima entrecôte
150 g café de paris-smör
200 g haricots verts
600 g tunna pommes frites
salt och peppar

CAFE DE PARIS

½ schalottenlök
400g smör
1 krm kummin
2 krm körvel
2 krm salvia
2 krm dragon
1 msk curry
2 krm pepparmix
salt efter smak

Gör så här:

1. Skiva köttet i fyra lika delar. Salt och peppar på båda sidor och grilla köttet några minuter på var sida. Låt vila.
2. Blanchera haricots vertsen och fritera alternativt ugnsbaka pommesen.
3. Skiva upp köttet på bricka, lägg på smör och gratinera någon minut i ugn på grillelement.

CAFE DE PARIS

1.Hacka schalottenlöken, blanda alla ingredienser och koka på svag värme i 15 minuter.
2. Ta en bunke med rund botten och ställ den i is.
3. Slå över såsen genom en trådsil och vispa kallt.

Serveringsförslag

Lägg på bönor och en grillad tomathalva på en tallrik alternativt uppläggningsfat. Servera med pommes samt bearnaisesås á part.