Camembert rôti au miel

Välkomna tillbaka till veckans "grej". Denna vecka bjuder vi på en delikatess om ni frågar oss. Ett enkelt recept men som alltid går hem. Det är inte alltid man känner för att tillbringa timmar i köket, ibland vill man hellre spendera dessa timmarna vid middagsbordet med trevligt sällskap! Bon Appétit.

När vi ändå har er på tråden vill vi passa på att rekommendera Evas vin & Champagneprovningar. Nästa provning äger rum den 22 maj. För att boka, klicka in på provningar här på vår hemsida. Där kan ni även se vilka andra datum som finns. Skål!

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Banyuls rimuage

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.164).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Du behöver:

4 små camembertostar
1 dl flytande honung
1 dl krossade valnötter

Gör så här:

1. Placera ostarna i fyra lagom formar - typ crème brulée -formar.
2. Ringla över honungen och lägg på valnötterna.
3. Placera i ugn 160 grader i 15 minuter.
4. Ta ut och servera med baguette och ett gott rött vin.