Escargots Á L’AIL et au persil

Ny vecka, nytt recept. Denna vecka är det långhelg för många och vad passar då bättre än en festlig fransk förrätt? Inte vilken förrätt som helst dessutom, utan en riktig fransk delikatess. Bon Appétit!

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.41).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Du behöver:

24 sniglar
300 g smör
1 dl hackad persilja
1 tsk hackad timjan
2 vitlöksklyftor
1/2 dl ströbröd
salt & peppar

Gör så här:

1. Blanchera sniglarna i kokande vatten. Låt torka i durkslag.
2. Vispa det rumstempererade smöret och kryddorna och pressa i vitlöken, krydda med salt och peppar efter din egna smak.
3. Har du snigelskal eller porslinsform? Det spelar ingen roll, lägg en snigel i varje och fyll på med smöret. Avsluta med lite ströbröd toppen.
4. Gratinera tills smör och ströbröd får fin färg, 230 grader i cirka 5 minuter.