Fondant au chocolat

Denna vecka bjuder vi på ett recept i kärlekens namn, nämligen Fondant au chocolate. Alla hjärtans dag närmar sig och detta år kanske de flesta firar i hemmet. Varför då inte bjuda någon du håller kär på den perfekta desserten. Man brukar ju trots allt säga att choklad sätter igång produktionen av endorfiner i hjärnan vilket gör att vi känner oss glada och lugna.

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Macvin Rouge

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.36).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Du behöver:

100 g mörk choklad
75 g smör, rumsvarmt
1/2 dl strösocker
2 ägg
1 äggula
2 msk vetemjöl
2 dl vaniljglass
1 ask hallon

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad.
2. Låt svalna lite. Vispa i smör och socker.
3. Tillsätt äggen, ett i taget, och sist äggulan. Rör i mjölet.
4. Fördela smeten i smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter.
5. Stjälp upp på assietter och servera dem varma med crème fraîche eller vaniljglass, dekorera med färska hallon.