Gâteau au chocolat

Ännu en fransk klassiker! Men det är väl därför ni är här? Veckans recept är inget mindre en den makalösa desserten Gâteau au chocolat. En dessert som ligger vår franska kock Rayan varmt om hjärtat. Rayan menar att om man ska visa sin kärlek för någon så är det genom denna tårta. Bon Appétit!

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Banyuls

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.105).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

DU BEHÖVER:

225 g mörk choklad
225 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl rostade hasselnötter
smör till formen
ströbröd till formen
100 g hallon
1 tsk strösocker
2 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen och smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vänd sedan ihop chokladsmeten, äggsmeten och mjölblandningen till en smet. Blanda ner nötterna.
2. Smörj och bröd ugnsformen. Häll i smeten. Grädda kakan i 25 minuter.
3. Hetta upp hallon och socker i en kastrull.
4. Vispa grädden
5.servera tårtan med hallon och grädde.