HOMARD GRILLÉ

Idag har inte enbart helgen anlänt utan även Valborgsmässoafton och Kungens födelsedag. Vi har med andra ord en hel del att fira och det gör vi väl ändå bäst med ett lyxigt recept? Denna vecka bjuder vi på ett magiskt hummerrecept och i vanlig ordning rekommenderar vår sommelier Max en passande dryck till. Trevlig Valborg önskar hela teamet på Brasserie Makalös❤️

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Champagne givetvis! 🥂🥂🥂

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.34).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

GÖR SÅ HÄR:

2 humrar
100 g smör
2 citroner
100 g mixsallad
salt
vitpeppar
olja

DU BEHÖVER:

1. Klyv hummern på längden med en lämplig kniv. Pensla lite olja på hummern så att den inte fastnar på grillen. Salta och peppra och lägg sedan på grillen.

2. Bryn smöret i en kastrull. Riv i skalet från citronen samt pressa i saften. Blanda och häll över den nygrillade hummern.

3. Fördela salladen på fyra tallrikar.

Tips: En färsk nygrillad hummer smakar bäst med lite brynt citronsmör och en härlig grönsallad.

Grilla lätt: Lägg hummerhalvorna med köttsidan ner, på hög värme. Vänd dem efter ett par minuter och grilla dem i tre minuter med skalsidan ner.