Intervju med Kim

Detta är vår egna stjärna Kim, ni känner förmodligen igen Kim från baren där han trivs som bäst. Kim har en gedigen erfarenhet från vår bransch, han har tidigare bland annat jobbat på Systembolaget och Bistro Berns. Med 15 års erfarenhet i branschen är Kim en fantastisk tillgång för oss och för er som gästar vår bar då han alltid strävar efter att ni får en trevlig och informativ upplevelse.


5 snabba med Kim

Din favoritdrink topp 3?

Old Fashioned – en riktig klassisk Cocktail från 1880-talet Waldorf-Astoria Hotel bar i New York. Stiff/Spritig cocktail men samtidigt balanserad. Baserad på Bourbon eller Rye-Whiskey tillsammans med några droppar Angostura bitters serveras Old Fashioned i en tumbler, ett lågt brett glas med tjock botten, en stor is bit och om jag får välja apelsinzest,

Negroni – välbalanserad italiensk cocktail med tydlig bitterhet, balanseras med sötma. Kommer ifrån Florence, Italien år 1919, på Caffè Casoni. På förfrågan av Greve Negroni som önskade sin favoritdrink Americano med lite mer tryck i. Bartendern Fosco Scarselli ändrade om receptet och ersatte sodavattnet med gin och vips så blev detta starten av det vi kallar Negroni som idag blandas lika delar gin, söt vermouth och Campari.

Averna sour - supergott en varm solig dag. Amaro Averna är en italiensk likör i kategorin Amaro, Averna produceras i Caltanissetta, Sicilien. Den är uppkallad efter dess grundare Salvatore Averna, som kom på receptet år 1868.
Averna Sour gör du med: Amaro Averna, Färsk Citron, Sockerlag, Äggvita som skakas tillsammans i en shaker. Serveras med fördel i ett martiniglas men kan även inmundigas 'au frappé' vilket är överkrossad is.


Favorit sprit?
Rent? då dricker jag helst rom, jag gillar verklige balansen mellan sötman, ektonerna och alkoholhalten.
Men om jag ska blanda en cocktail föredrar jag gin som jag tycker är en perfekt grund i många cocktails.

Favorit vin?
Borgogno No Name, en Nebbiolo från Piemonte – gott rött vin alla dagar i veckan för alla tillfällen. Vinmakaren hade inget namn på vinet under tiden den låg på fat, det stod endast No Name på de stora tunnorna i vinkällarna och det namnet har fått följa med ända till idag på flaska och etikett.

Favoritöl?
Melleruds - god ljus, klassiskt lageröl


Alkoholfritt
Orangina, för att det är så jäkla gott och man känner sig som 10 år gammal i trädgården på sommarlovet