Lotte au four

Välkomna tillbaka till veckans recept. Denna vecka bjuder vi på en makalös fiskrätt och vår sommelier Max rekommendera ett passande vin till. En huvudrätt som sätter färg på vardagen och som inte tar allt för långtid att tillaga. Bon Appétit🤩

Passande snacks rekommenderad av vår sommelier:

Bourgogne blanc. Gärna med lite ek.

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.180).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Du behöver:

800 g marulksfilé
50 g haricots verts
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 sparris
4 potatisar, små
8 körsbärstomater
10 g timjan
10 g rosmarin
10 g bladpersilja
2 dl vitt vin
en skvätt olivolja
salt & peppar

Gör så här:

1. Putsa och dela marulken i fyra delar.
2. Tärna alla grönsaker och hacka örterna, blanda dem och lägg i ugnssäker form.
3. Ringla olivolja över grönsakerna, salta och peppra, och rör om. Ställ in formen i ugnen i 180 grader i 20 minuter, rör om ett par gånger.
4. Ta ut formen med grönsakerna ur ugnen. Lägg fisken på grönsakerna, häll vinet på fisken.
5.Ställ in formen i ugnen i ytterligare 6-8 minuter innan den serveras.