MACARONS AU CITRON

Veckans recept har en lång historia och är kanske Frankrikes mest populära dessert? Den är lika fantastisk att äta som den är att titta på. En riktig attraktion för ögat och en fröjd för magen. Det finns dock en nackdel med detta bakverk. Kakorna är inte särskilt stora vilket gör att man alldeles för enkelt får i sig för många...

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Rivsaltes Ambre

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.133).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Du behöver:

150 g strösocker
300 g florsocker
400 g mandelmjöl
400 g florsocker
300 g äggvita
gul karamellfärg

Lemon curd:
2 citroner
3 äggulor
125 g smör
2 dl strösocker

Gör så här:

1. Sikta strösocker och 300 g florsocker i en bunke (bunke 1)
2. Sikta mandelmjöl och 400 g florsocker i bunke 2
3. Vispa äggvitan till hårt skum i en tredje bunke. Tillsätt den gula färgen, det siktade sockret och florsockret från bunke 1 tills det blandats ut väl med äggvitan.
4. Vänd i mandelmjöl och florsocker från bunke 2, så det blandas.
5. Spritsa ut på bakplåtspapper i önskad storlek och grädda i ugn i 155 grader i cirka 12 minuter. Är botten fast och fin så är de klara. Låt svalna. Fyll med lemon curd och garnera med färska bär.

Lemon Curd:

1. Tvätta citronerna väl, använd helst ekologiska. Riv skalet fint och pressa ut saft. Vispa samman citronskal, citronsaft och äggulor.
2. Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt svalna.