Ris de veau à l’anglaise

Veckans recept är denna gång den makalöst goda kötträtten "Ris de veau à l'anglaise". En lyxig rätt att unna sina gäster eller kanske överraska sin familj med i helgen. Veckans rätt inspirerades av ett önskemål av fler kött- och fiskrätter. Bon Appétit!

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Bourgogne Pinot Noir

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.145).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Du behöver:

Cirka 500 g kalvbräss
1 fänkål
1 blekselleri
2 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
1 nypa torkad mejram
i nypa torkad timjan
4 lagerblad
cirka 20 kaprisbär
6 medelstora champinjoner
200 g rökt sidfläsk
4 portioner potatispuré
3 dl rövinssås
mjöl
smör
salt

Gör så här:

1. Spola kalvbrässen i kallt vatten cirka 30 minuter eller tills vattnet är klart från hinnor och blod
2. Dela grönsakerna och lägg i en kastrull tillsammans med alla örter och kalvbrässen.
3. Fyll på med vatten.
4. Koka upp och låt sjuda i cirka 25 minuter. SE till att ta bort skum som bildas på ytan.
5. Ta upp brässen och låt svalna.
6. Plocka brässen fri från senor och hinnor. Skär i bitar som är cirka 3 x 3 cm stora.
7. Vänd bitarna i mjöl.
8. Stek bitarna knapriga i smör eller olja och smaka av med salt.

Serveringsförslag: Servera med stekta champinjoner, rökt sidfläsk, kapris, potatispuré och rödvinssås. Garnera med valfri ört.