Saffranssås

Första advent äger rum denna vecka och julkänslorna börjar sakta men säkert att komma. Vad passar då bättre än ett recept som förstärker den känslan? Denna vecka delar vi med oss av en fantastisk god och smakrik saffranssås. Saffran går att kombinera med mycket och vi överlåter därför fantasin om vad som är gott tillbehör till er.

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Sancerre Domaine des Vieux Pruniers

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.150).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Du behöver:

1 schalottenlök
2 msk smör
1 påse saffran
1 msk vitvinsvinäger
2 dl fiskfond
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Bryn löken i smöret och saffranet.
2. Häll på vinäger och fond.
3. Reducera tills hälften av vätskan återstår.
4. Slå på vinet och koka upp, sedan tillsätter du rumstempererad. grädde. Detta ska försiktigt reducera tills hälften återstår. Smaka av med salt och peppar.