SAUMON PANÉ À LA TOMATE

Älskar du både lax och fransk mat? Då är veckans recept definitivt något för dig. Faktum är att denna rätt är en favorit hos personalen på Brasserie Makalös och blev därför ett självklart val. Uttrycket " Vägen till en människas hjärta är genom magen" finns för en anledning.

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Muscadet sur lie

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.43).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: repetion@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

DU BEHÖVER:

Cirka 700 g lax, i fyra bitar
2 msk tomatpulver, eller tomatpesto
1 dl ströbröd
2 ägg
100 g smör
100 g plommontomater
12 gröna sparrisar
1/2 zucchini
1 kvist timjan
500 g färsk spenat
salt och peppar

Gör så här:

1. Blanda tomatpulver (eller tomatpesto) med ströbröd.
2. Vispa upp äggen och rulla laxens skinnfria sidor i ägg och sedan i tomatblandningen.
3.Baka av i ugn på 160 grader i cirka 10 minuter
4. Koka smöret med citronsaften från en citron tills det bryns lite. Servera à part till laxen.
5. Skär tomater, sparris och zucchini i önskad storlek.Värm en panna med olivolja. Fräs grönsakerna i 1-2 minuter tillsammans med timjanen. Ta av från värmen och vänd ner spenaten. Smaka av med salt och peppar.

Serveringsförslag: Blanda den varma salladen med tomat och servera till laxen. Lite aioli eller tomat-beurre blanc passar utmärkt till.