Steak tartare

Välkommen till veckans recept. Denna gång bjuder vi på en mycket populär fransk huvudrätt. Den kanske inte är för alla med tanke på att vi i Sverige helst äter vårt kött tillagat. Men veckans recept är en riktig delikatess om ni frågar oss. Bon Appétit!

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Poulsard från Jura.
Mjukare vin med kaxig karaktär. Jordiga toner möter mjuka tanniner

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.201).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Du behöver:

600 g oxfilé, kylskåpskall
2 äggulor
2 msk dijonsenap
1 tsk worcestershiresås
1 tsk calvados
3 droppar tabasco
2 msk finhackade cornichoner
2 msk finhackad kapris
2 msk finhackad persilja
1/2 dl finhackad rödlök
salt & peppar

Till garnering:
1 msk finhackad persilja
2 msk finhackad rödlök
1 dl kapris

Gör så här:

1. Hacka köttet så fint som möjligt. Mal helst inte.
2. Blanda äggulor, senap och worcestershiresås.
3. Rör ner calvadosen och smaka av med tabasco, salt och peppar.
4. Rör ner cornichoner, kapris, persilja och rödlök.
5. Tillsätt köttet och blanda väl.

Serveringsförslag: Garnera med persilja, rödlök och kapris. Servera med pommes eller sallad efter smak.