Salade de poulpe et de roquette

Veckan börjar nå sitt slut och helgen väntar runt hörnet. Solen skiner över Stockholm och temperaturen är vår, ca 12 värmande grader. I och med att temperaturen stiger tänker vi att den "kalla" matsäsongen drar igång och vi bjuder därför denna gång på ett salladsrecept! Inte vilket salladsrecept som helst dessutom, utan en fantastisk bläckfisksallad. Kanske kan den förtäras utomhus? Bon Appétit! 😍

Du behöver:

800 g färsk bläckfisk
300 g kokt potatis
50 g rödlök
150 g cocktailtomater
2 citroner
200 g rucola
1 dl olivolja
salt & peppar

Gör så här:

1. Ta ur bläckfisken, banka i handduken ordentligt, annars blir den seg. Skölj noga ut eventuell sand ur sugpropparna.
2. Koka i saltat vatten cirka 45-50 minuter - se om den är OK. Låt svalna.
3. Koka potatisen mjuk, skär upp den i cirka 1 cm tjocka skivor.
4. Skiva lök och tomater, pressa saften ur en citron, klyfta den andra citronen.
5. Lägg den skivade potatisen på ett serveringsfat, lägg rucola, tomater och lök.
6. Skiva upp bläckfisken och lägg upp, pressa citronsaft, häll olivolja, salta och peppra över anrättningen, garnera med citronklyftor.

Passande dryck rekommenderad av vår sommelier:

Ett ljusrosa rosé från Provence, förslagsvis Cotes de Provence
Rosé, 2019

Receptet är hämtat från vår alldeles egna franska kokbok "Makalös mat" (s.190).

Önskar du att köpa boken? Det löser vi.
Maila: reception@hotelkungstradgarden.se och ange koden "veckansrecept" för 15 % rabatt. Ordinarie pris 196 SEK.

Tidigare recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Välj recept efter kategori: